De wooncoöperatie komt er wel! Dagvoorzitter Marceline Schopman. Bijeenkomst in De Remise in Den Haag met o.a. minister BZK Kasja Ollongren, Adri Duivesteijn , Marnix Norder, Laurens Ivens en Maarten van Poelgeest. De afgelopen jaren zijn er tientallen initiatieven gestart met de verkenning van een wooncoöperatie. Deze koplopers doorliepen het proces van idee tot oprichting en uitvoering van de wooncoöperatie. Het blijkt voor initiatieven nog altijd niet eenvoudig om na de oprichting tot uitvoering te komen. De koplopers hebben echter belangrijk baanbrekend werk verricht door als eerste deze weg te doorlopen. Enkelen zijn daarin gestrand, maar velen zijn nog steeds actief. In samenwerking met gemeenten, corporaties en belangenbehartigers maken ze hele concrete stappen. En dat willen ze graag gezamenlijk vieren tijdens het congres.
Terugblikken en uitbouwen Het congres markeert het einde van het Actieprogramma Wooncoöperaties, maar brengt ook nieuwe kansen in beeld. In het regeerakkoord 2017 is de wooncoöperatie aangemerkt als kansrijke oplossing voor problemen op de woningmarkt. Ook het Interbestuurlijk Programma omschrijft het als een nieuwe woonvorm die meer ruimte verdient en door partijen gestimuleerd zal worden. Tijdens het congres zal minister Ollongren haar visie en ambities kenbaar maken om de beweging rondom wooncoöperaties voort te zetten en verder uit te bouwen. Voor wie? Het congres is interessant voor alle betrokken spelers: initiatiefnemers van wooncoöperaties, woongroepen, belangenbehartigers, ministeries, gemeenten, corporaties, experts en kennispartners. MRA congres Dagvoorzitter Marceline Schopman De MRA (Metropoolregio Amsterdam) organiseerde een Bestuurdersconferentie. Onderwerp van gesprek was Het Convenant “Versterking samenwerking in de Metropoolregio Amsterdam” en is symbolisch ondertekend. De uitvoering van de MRA Actieagenda is in volle gang. Tijdens de conferentie werden de bestuurders van 36 Colleges nader geïnformeerd over de vernieuwde MRA Organisatie, de voortgang van de MRA Agenda en de onderlinge samenhang tussen de acties. Daarnaast kwamen de bestuurders tijdens de conferentie zelf in actie. De nieuwe metropoolagenda zet de koers uit naar een toppositie in Europa, onder meer met acties om het landschap beter te ontsluiten, knooppunten verder te ontwikkelen en de infrastructuur voor openbaar vervoer, fiets en auto te verbeteren. Ook trekt de MRA een voortrekkersrol in de kennis- en circulaire economie. Grootste uitdaging wellicht is het op de rails zetten van de bouw van 250.000 woningen tot 2040.
Dagvoorzitter: Marceline Schopman Kom naar de Dag van de Lokale Democratie in Amersfoort en ontmoet daar ruim 750 lokale bestuurders, ambtenaren, raadsleden, inwoners en professionals. Het wordt een bruisende dag vol inspiratie, kennis, handvatten en praktijkvoorbeelden voor een sterke lokale democratie.
Dag voor de Raad RaadslidNu Wat heeft een raad nodig om een sterke raad te zijn? Raadslid.Nu nodigt u graag uit om samen met ons het antwoord op deze vraag te vinden. Dagvoorzitter Marceline Schopman Sprekers zoals dr. Julien van Ostaaijen (Universiteit van Tilburg), prof. dr. Klaartje Peters (Universiteit van Maastricht) en prof. dr. Marcel Boogers (Universiteit van Twente) lieten eerder hun licht schijnen over hoe het lokaal bestuur en de raad er voor staat en geven antwoord op wat er nodig is voor de nieuwe raad.
Er waren deelsessies over de opleiding van raadsleden, vernieuwende vormen van controle en over de hulptroepen van de gemeenteraad. Bovendien was er in het programma ruime aandacht voor raadsleden om aan te geven hoe de gemeenteraad er voor staat en wat er nodig is voor een sterke start van de raad. Op dinsdag 5 februari 2019 vindt de conferentie ‘Sterk Utrechts mbo’ plaats. Marceline Schopman is uw dagvoorzitter en kent het mbo goed waar ze zelf les geeft. Ton Heerts voorzitter van de MBO raad neemt u mee over het belang van het mbo. Daarnaast hebben we per ambitie inspirerende sprekers waaronder de Utrechtse mbo-ambassadeurs. Wij willen graag met u in gesprek over de invulling van de volgende ambities. Ambitie 1: ‘Trots op mbo’ Ambitie 2: ‘Passende ondersteuning van mbo-studenten’ Ambitie 3: ‘Mbo dat aansluit op de regionale arbeidsmarkt’ Ambitie 4: ‘Innovatief mbo en de toekomst van de stad’ De uitkomsten leiden tot het Utrechts mbo-actieplan. Sterk Utrechts mbo! Met het mbo-actieplan willen we het mbo de aandacht geven dat het verdient. Iedere dag geven docenten vol passie les aan talentvolle mbo-studenten. Ze zijn de motor van de economie! Ze bouwen onze duurzame huizen, zijn de handen aan ons bed en zorgen voor een lekkere maaltijd in restaurants. Kortom: mbo’ers zijn onmisbaar voor onze stad. Daarom is Utrecht trots op het mbo! Praktische informatie: Wanneer: dinsdag 5 februari 2019. Waar: Labora, Nimeto Utrecht, Smijerslaan 2, 3572 LP Utrecht.
15 november. ManualMaster congres in theater Peeriscoop in Gorichem. Met Martin van Staveren en Kathleen Malfroy. Dagvoorzitter: Marceline Schopman. Omgaan met risico’s vormt een van de thema’s van het ManualMaster Congres 2018. Maar er is meer. In workshops en lezingen komt een grote diversiteit onderwerpen aan bod die direct verband houden met kwaliteitsmanagement. Het congres vindt donderdag 15 november 2018 plaats in Gorinchem. Deelname is kosteloos.
28 november. Bijeenkomst Ondermijning Hoorn/Zwaag. Discussieleider: Marceline Schopman. De aanpak van ondermijnende criminaliteit is al langer geen exclusieve taak van de politie en het Openbaar Ministerie. Een effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om een georganiseerde overheid die alle middelen en instrumenten inzet die ze tot haar beschikking heeft. Elke ketenpartner (gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, belastingdienst, etc) kan een bijdrage leveren aan de aanpak. Dit komt ook door de kenmerkende verwevenheid van boven- en onderwereld bij
ondermijning, waarbij gebruik wordt gemaakt van legale structuren voor ondermijnende activiteiten. Er wordt in den lande al veel gedaan aan ondermijning. 19 november. Congres MBO-City in Apeldoorn. Dagvoorzitter: Marceline Schopman. Het gaat goed met het middelbaar beroepsonderwijs. De kwaliteit is op orde; studenten, mbo-professionals en het bedrijfsleven zijn tevreden. En overal in het land zijn er ideeën om het onderwijs nog beter te maken. Alle reden dus om waardering te hebben voor en trots te zijn op het mbo. Dat mogen we, als vertegenwoordigers van deze dynamische sector, breed uitdragen, zowel landelijk als regionaal. Daarom vieren we op 19 november 2018 de Dag van het mbo.
Ruim 50.000 medewerkers op onze mbo-scholen bereiden dagelijks een half miljoen studenten voor op de arbeidsmarkt en de samenleving van morgen. Zij houden met hun talent en vakmanschap Nederland draaiend. Op de Dag van het mbo laat Nederland zien wat het beroepsonderwijs te bieden heeft. Dit doen we door de mensen die elke dag het mbo ‘maken’ samen te brengen om het middelbaar beroepsonderwijs te vieren: bestuurders, bedrijfsleven, docenten/instructeurs en andere medewerkers binnen de scholen. De (lokale) overheid, politiek, beleidsmakers en wetgevers. En natuurlijk onze studenten. Finale Participatieprijs Werkgevers 2018 te Haarlem. Presentatie: Marceline Schopman. Welke werkgever levert een topprestatie bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Werkzoekenden die zelf niet zo gemakkelijk een betaalde baan kunnen vinden (bijstand, sociale werkvoorziening, wajong, participatiebanen, etc.) hebben een steuntje in de rug nodig. Hen aan het werk helpen èn houden gaat niet vanzelf. Het vraagt om echte motivatie van beide kanten en het vraagt inspanningen van alle betrokkenen. Wat de werkgever er voor terug krijgt, zijn gemotiveerde medewerkers en voldoening aan alle kanten. Om succesvolle voorbeelden van werkgevers in beeld te brengen is de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland in het leven geroepen. De prijs is een initiatief van het Werkgevers Servicepunt voor Zuid-Kennemerland en IJmond.
VNG Bijeenkomst Dagvoorzitter Marceline Schopman
Bijeenkomst van regio- en gemeentesecretarissen, griffiers en strategische beleidsadviseurs om met elkaar te verkennen hoe ze op een goede manier de raad snel en eenvoudig in positie kunnen brengen bij regionale vraagstukken die in samenwerkingsverbanden worden opgepakt. 4 juli Bijeenkomst Ondermijning . Weerbaar tegen ondermijning dat doe je samen'. Den Helder , Theater Kampanje , voor ondernemers/MKB. Dagvoorzitter: Marceline Schopman De aanpak van ondermijnende criminaliteit is al langer geen exclusieve taak van de politie en het Openbaar Ministerie. Een effectieve aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om een georganiseerde overheid die alle middelen en instrumenten inzet die ze tot haar beschikking heeft. Elke ketenpartner (gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, belastingdienst, etc.) kan een bijdrage leveren aan de aanpak. Dit komt ook door de kenmerkende verwevenheid van boven- en onderwereld bij
ondermijning, waarbij gebruik wordt gemaakt van legale structuren voor ondermijnende activiteiten. Er wordt in den lande al veel gedaan aan ondermijning. Symposium Leraren in Beeld. HvA Amsterdam. Presentatie: Marceline Schopman. De laatste jaren is het beroepsbeeld van de leraar overwegend negatief: hoge werkdruk, laag salaris en weinig tot geen carriéremogelijkheden. Een derde van de jonge leraren stopt voor zijn dertigste met lesgeven. Er is een tekort aan leraren, nu vooral in het po in de Randstad, maar op termijn landelijk en ook in het vo (met name vreemde talen en bétavakken) en het mbo. Om goed onderwijs te kunnen waarborgen is het noodzakelijk dat het beroepsbeeld van de leraar positiever wordt.
Raadsinformatie avond in theater De Kampanje Den Helder Gespreksleider Marceline Schopman Deze informatieavond voor de raden en de bedrijven uit de regio Den Helder heeft als onderwerp ‘De energietransitie, een kans voor Den Helder?’ en wordt georganiseerd om de gemeenteraden, bedrijven en andere geïnteresseerden inzicht te geven in actuele ontwikkelingen rondom dit thema, in relatie tot wind op zee en de daarvoor benodigde (haven)faciliteiten. Naast discussie en debat n.a.v. stellingen zullen er ook presentaties worden verzorgd door:
VSB Fonds Bursalen Netwerk Drie bijeenkomsten : 6 juni in Amsterdam, 7 juni Rotterdam, 14 juni Arnhem. Dagvoorzitter: Marceline Schopman. In het voorjaar van 2018 is het VSBfonds Bursalen Netwerk gelanceerd met drie inhoudelijk netwerkbijeenkomsten in Amsterdam (Nemo), Rotterdam (HipHopHuis) en Arnhem (Openlucht Museum). Tijdens alle drie de evenementen stond ontmoeten en netwerken centraal. Partners van VSBfonds zoals KNHM, Breekjaar en UAF presenteerden zichzelf. Tevens werden oproepen gedaan voor vrijwilligers. Samen werden ideeën en verwachtingen geformuleerd van dit bursalen netwerk. Komend najaar gaan we al deze plannen uitwerken. Reken in ieder geval op regionale netwerkbijeenkomsten en borrels, lunchbijeenkomsten bij VSBfonds, een jaarlijks pitchwedstrijd om projecten en plannen aan te dragen en een nieuwsbrief.
5 juni Presentatie Finale Bart Bongers Prijs 2018 Nova Colllege. Presentatie: Marceline Schopman. Yuriandy Martina (23), 3e jaars Marketing medewerker ontving de Bart Bongers Prijs tijdens een feestelijke uitreiking op de Zijlweg in Haarlem. Yuriandy heeft een beperking. Door cerebrale parese is hij aangewezen op zijn rolstoel. Hij is een drijvende kracht in de klas, altijd goedlachs en hardwerkend.
dagvoorzitter: marceline schopman De transitie naar een circulaire economie staat volop in de aandacht. De afvalsector speelt hierin een heel belangrijke rol. Inwoners blijken gemotiveerder te zijn om hun afval te scheiden als ze weten waarvoor ze het doen. Tijdens het congres in Amsterdam is dit het onderwerp. Niet alleen zullen verschillende partijen laten zien wat zij kunnen maken van afval. Ook wordt een onderzoek gepresenteerd van Maurice de Hond naar de motivatie van inwoners om hun afval te scheiden.
|
Archives
November 2019
Categories |
- Home
-
Dagvoorzitter
- Jongerenconferentie gemeente Westland
- Dagvoorzitter
- Congres Toezicht Kinderopvang
- Pletterij Debat en Cultuur
- City Marketing Congres
- De Decentralisaties Dag
- Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit van Zuid-Holland
- Compilatiefilm VNG jaarcongres
- VNG plenaire sprekers
- Regiodag Openbaar Vervoer
- Congres Nederlands Genootschap van Burgemeesters NGB
- Nova College Jaaropening
- Congres Toezicht en Handhaving
- Platform31 MATCH
- Haarlem inc
- saMBO-ICT
- Debatwedstrijd De Zuiderpolder
- Evaluatie Vergaderstelsel >
- Haarlem105 >
- Presentatrice
- Voice Over
- Media- Presentatietrainer
- Televisie & Radio
- Referenties
- Foto's
- Contact
- Agenda